HOME MAGYAR   |   DEUTSCH

Könyvek

Szabó Mária: Gyógyító természet

növényben, zöldségben, gyümölcsben

(Cheiron Studio Kiadó, Budapest, 2008.)

A táplálkozástudomány kutatói az elmúlt évtizedekben folyamatosan hozzák nyilvánosságra – sokszor szenzációként ható – eredményeiket napi táplálékaink gyógyító vagy ártó hatásairól.

Ma már tudjuk, hogy a retek és a hagyma antibiotikus tulajdonságú, mint ahogyan a vörösbor vagy a zöld tea is, hasonlóan a pirospaprikához, amely még az ízületi panaszokat is orvosolja. Tudjuk azt is, hogy magas koleszterinszintnél és magas vérnyomásnál nem szabad sok állati fehérjét fogyasztani, a daganatos betegek pedig szinte kizárólag növényekkel, közülük is elsősorban piros bogyós gyümölcsökkel, zöldlevelű zöldségekkel és teljes kiőrlésű gabonafélékkel táplálkozhatnak. Magas vérnyomásra a dió- és az olívaolaj kifejezetten gyógyító hatású, a húsok zsírjai vagy a fehér liszttel és finomított cukorral készült tészták vagy sütemények pedig ártalmasak. Számos olyan konyhai zöldség, gyümölcs és fűszernövény akad a háztartásban, amellyel fejfájást (alma, körte), hányingert (gyömbér), szempanaszokat (málna, áfonya), homloküreg-gyulladást és náthát (torma, retek), gyomorfekélyt (káposztalé, zabpehelykása, menta), reumát, köszvényt (köles), fáradékonyságot (brokkoli, eper, bazsalikom, fokhagyma), álmatlanságot (banán, citromfű) vagy cukorbetegséget (bab, borsó) orvosolhatunk.

A könyvből azt is megtudhatjuk, hogy táplálkozási szokásaink és hagyományaink logikusan összeállított egészségvédő ételkombinációk, amelyek csak együtt fogyasztva közömbösítik egymás esetleges káros hatásait. Nem véletlen, hogy éppen tormát eszünk a húsvéti füstölt sonkához; savanyú káposztát a csülökhöz; hagymát és retket a kolbászhoz. A sólet árpagyönggyel (gersli), a bableves pedig savanyú káposztával régi bevált húspótló fogások – de a belefőzőtt zsíros füstölt hús káros hatásait a koleszterinszintet csökkentő savanyú káposzta és gersli vagy a jó vörösbor is közömbösíti.

Több, mint 80 növény – köztük zöldség, gyümölcs, gabonaféle és gyógyfű – gyógyító hatásait, előnyös fogyasztási módjait és fogyasztásuk optimális időszakait ismerteti a szerző, egyszerűen elkészíthető vírus- és baktériumölő italokkal, ételekkel, csírákkal, különböző panaszokat gyógyító teákkal, kenőcsökkel és olajakkal együtt.

A könyv adatai:
124x186 mm, 144 oldal,
keménytáblás, cérnafűzött
ISBN: 978 963 06 4931 5
Ára: 2800 Ft

Könyvvel kapcsolatban érdeklődni lehet:
Telelefon: 06-1-269 11 96, 06-26-374 225, mobil: 06-30-98 25 653
vagy E-mailben.

Vissza a könyvek oldalra
Vissza a főoldalra

Hírek

Kiscsoportos önismereti szeminárium

indul a saját horoszkóp és családhoroszkópok, partnerhoroszkópok elemzésével.
Jelentkezés 2017.09.01-től e-mailen vagy telefonon.

Kiscsoportos álomelemző tanfolyam indul 2017. szeptember 16-án szombatonként havi két alkalommal

Piliscsabán és Budapesten, saját horoszkóp bevonásával.

Bővebben »

Egynapos álomelemző szeminárium 2017. augusztus 25-én

Piliscsaba - Klotildligeten 10-15 óráig.

Bővebben »

Szabó Mária előadást tart 2017. január 28-án

az Aranytíz Kultúrház Bartók termében (1051 Budapest, Arany János utca 10.) „Álom: jövőkép és önismeret” címmel.

Bővebben »

Szabó Mária szemináriumot tart 2017. januárban

„Álomfejtés és önismeret” címmel.

Bővebben »